Historie

December 2019

Door CODA

Luistert u ook graag naar verhalen en herinneringen van vroeger? Praat dan mee aan de CODA Verhalentafel: de plek om samen in informele sfeer herinneringen over Apeldoorn op te halen, te delen en vast te leggen! Deze keer staat de Verhalentafel in het teken van de wijk Berg en Bos. Woont u nu in Berg en Bos of heeft u er als kind gewoond en ging u naar de Berg en Bosschool? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de Verhalentafel en wilt u eens een kijkje komen nemen? Kom donderdag 19 december tussen 10.15 - 12.15 uur naar CODA Centrale Bibliotheek (1e verdieping bij het historisch paviljoen) en deel uw herinneringen aan Berg en Bos of kom luisteren naar de verhalen van anderen. Heeft u nog foto’s dan kunt u die uiteraard meenemen om aan anderen te laten zien. Deelname aan de Verhalentafel is gratis; aanmelden is niet nodig. Zie ook bijgaande brochure:  Flyer Verhalentafel Berg en Bos

U bent van harte welkom!

De Villa De Halve Maan aan de Beukenlaan heeft de SAM publieksprijs 2016 gewonnen.

SAM (Stichting Apeldoornse Monumenten) is opgericht in 1987 en tracht meer begrip te kweken voor de waarde van bouwhistorisch erfgoed en de omgeving daarvan. 

Om eigenaren aan te moedigen hun monumenten zo fraai en authentiek mogelijk te laten schitteren in het Apeldoornse stadsbeeld, looft de Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM) elke twee jaar de SAM-Prijs uit. Werd in het verleden de winnaar van deze prestigieuze prijs bepaald door een vakjury, vanaf de editie 2015 bepaalt het publiek de winnaar van de prijs, die daarom is omgedoopt in SAM-Publieksprijs.

Bij graafwerkzaamheden bij de aanleg van een pad naar De Staart in de Apenheul kwam een zwaar verroeste stalen munitiekist met gereedschappen, granaatkokers en enkele onderdelen van een Willy's jeep boven water.

Onze wijk Berg en Bos is gelegen op de stuwwal van de Veluwe. Deze droge grond wordt al van ver voor onze jaartelling gebruikt voor  woonplekken van mensen. Grafheuvels zijn daar een restant van

--- een stukje geschiedenis ---