Dossier Julianatoren

april 2017

Zoals eerder gemeld heeft de Julianatoren een aanvraag ingediend bij de gemeente om een achtbaan te realiseren op het pretpark. De gemeente heeft deze aanvraag intussen goedgekeurd en details gepubliceerd. Het bleek te gaan om een kleinschalige achtbaan voor kinderen die binnen het bestaande pretpark zal woorden gerealiseerd. Zie bijgaande afbeelding : Nieuwe achtbaan Julianatoren.

De Julianatoren heeft ook een aanvraag ingediend voor een nieuwe attractie die de speeltoren bij de ingang van het pretpark gaat vervangen die ook is goedgekeurd door de gemeente. Ook dit toestel is een kleinschalige attractie waar de buurtbewoners waarschijnlijk weinig overlast van zullen ondervinden. Link naar afbeelding van attractie : Nieuwe attractie Julianatoren

Onze zorgen over deze ontwikkelingen lijken daarmee weggenomen; de wijkvereniging is daarom niet van zins bezwaar aan te tekenen tegen deze plannen.

 

Januari 2018

Na een jaar relatieve rust op het front van de Koningin Juliana Toren, zijn de eerste voornemens voor dit jaar inmiddels bekend geworden. Op 12 januari 2018 is er door de Julianatoren een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente om een achtbaan te realiseren op het terrein van het pretpark aan de Amersfoortseweg. Details worden niet bekend gemaakt totdat de gemeente een besluit heeft genomen over deze aanvraag.

Daar achtbanen gemiddeld nogal lawaaiig zijn door mechaniek en gillende sensatiezoekers, baart deze aanvraag ons enige zorgen voor de rust die bij onze wijk en bosomgeving hoort. Wij hopen niet dat een dergelijke achtbaan de opmaat gaat vormen voor een opschaling van de Julianatoren naar een groter en ouder publiek zoals bijvoorbeeld Walibi en Efteling.  

De wijkvereniging zal deze ontwikkeling daarom kritisch en nauwgezet volgen.

 

Op 5 november 2015 troffen wij een ongedateerde brief van de gemeente aan in onze postbus inzake "de beslissing op bezwaar inzake verleende omgevingsvergunning voor het tijdelijk plaatsen van een circustent". De brief refereert aan ons bezwaar gedateerd 20 april 12015.

In deze brief deelt de gemeente ons mee dat ons bezwaarschrift gegrond is verklaard en dat het door ons bestreden besluit wordt herroepen.

Wij schrijven eind september 2015, ofwel 3 ½ maand na de hoorzitting en er is nog steeds geen conclusie in de vergunningprocedure van de circustent..!


Dat alles niet zo snel gaat in het ambtelijke apparaat wordt als bekend verondersteld, maar op deze manier, nee toch!