Leefbaarheid

Circulus Berkel gaat van start met een nieuwe gratis inzameling aan huis. Vanaf april 2016 kunt u boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoeed en textiel verzamelen met de BEST-tas.
Vanaf mei2016 worden de tassen aan huis ingezameld. Met de BEST-tas krijgen uw overtollige spullen een nuttige bestemming.
Bijgaand vindt u de flyer van Circulus Berkel met meer gedetailleerde informatie : Circulus BEST-tas flyer Apeldoorn

Afgelopen jaar is het hondenbeleid van de gemeente Apeldoorn tegen het licht gehouden. Ambtenaren en adviseurs van de gemeente Apeldoorn hebben samen met een aantal wijkraden en hondenverenigingen in een werkgroep gezocht naar mogelijke oplossingen om de hoeveelheid hondenpoep en de overlast ervan terug te dringen.

U heeft hier op de website reeds wat teksten uit dit stadskookboek kunnen lezen. Nu is dit handboek voor Uw woon- en leefomgeving, zoals de meeste wijkbewoners dat graag willen, voor iedereen met foto's beschikbaar.

Apeldoorners die hun buurt willen opknappen, kunnen vanaf nu gebruik maken van gemeentelijk materiaal. Ster­ker nog: de gemeente brengt en haalt daarvoor graag een speciale klusaanhanger met daarin een rui­me verzameling hulpmiddelen. Van kruiwagen tot snoeischaren en van schoffels en emmers tot veiligheidsvestjes en werkhandschoenen voor tien personen.