Archief

Februari 2014

Dit is het archief. Hier staan in totaal 51 artikelen vermeld, ingedeeld per maand en jaar.
Dossier Gat van Zevenhuizen

Plannen Ponstein locatie

Dit betreft het gebied, de kuil, aan de Amersfoortseweg ten westen van Koningin Julianatoren.Het gebied is bekend als het Gat van Zevenhuizen. De huidige eigenaar is de heer Gerard Ponstein, een ma... lees meer..

Stadsdeelplannen

Toekomstagenda 2013-2016

Sinds een aantal jaren is er sprake van het Stadsdeel Noordwest. De gemeente Apeldoorn heeft deze constructie in het leven geroepen om de afstand tussen de gemeente en de burgers te verkleinen. Het st... lees meer..

Stadsdeelplannen

Stadsdeel Manager

Door Wim Bergink Per 1 april 2014 heeft Wim Bergink het stokje overgenomen van José Cvetanovic als stadsdeelmanager van het stadsdeel Noordwest – en dus ook van de wijk Berg en Bos. Deze wisseling va... lees meer..

Verkeer

Snelheid Beperking

Snelheidsbeperking in onze woonwijkDe wijk Berg en Bos kent geen trottoirs en voetgangers lopen dus op de rijweg. Tijdens de ledenvergadering van 2010 is met algemene stemmen ingestemd met een voor... lees meer..

Duurzaam

Duurzame wijk

De termen duurzaamheid en duurzaam gebruik komen van oorsprong uit de bosbouw. Het ging er om de natuur zodanig te beheren dat de natuurlijke structuren en processen niet principieel werden aangetast.... lees meer..

Veiligheid

Wijkagent

Vanaf 1 september 2015  heeft Sharon Koenders de taak van wijkagent in de wijken Berg en Bos, De Sprengen en De Naald van Ronald de Man overgenomen. Sharon Koenders is digitaal bereikbaar via e-mail: ... lees meer..

Dossier Gat van Zevenhuizen

Lozingen stortplaats baart politiek zorgen

De Partij voor de Dieren in Apeldoorn is bezorgd over het lozen van water door Vitens op een voormalige stortplaats bij de Koningin Juliana Toren. De PvdD-fractie betitelt dit als ‘onverantwoord hande... lees meer..

In het bos

Beelden van de wijk

Op initiatief van De Stentor is er een serie artikelen daar verschenen die een aardig beeld geeft van de wijk Berg en Bos. Het is fijn dat de betrokken journalisten mij de toestemming hebben gegeven d... lees meer..

Historie

Hernieuwde uitgave van "Het bos van de burgemeester"

81-jarige licht Berg en Bos nogmaals uit met boek Overleg in het Bos van de burgemeester (1920). Boswachter Jan Verschuur (met pet) bespreekt met landschapsarchitect K.C. van Nes een tekening. Burgem... lees meer..

Natuur in de woonomgeving

Dassen belagen tuinen in onze wijk

Van meerdere kanten (Bosweg, Vliegerlaan, Vonderlaan) komen berichten dat dassen actief zijn in de wijk.
 Zo scharrelde dit voorjaar op een ochtend een das vrolijk in de bermen van de Vliegerlaan. Ook... lees meer..

In het bos

Plant gratis een grove den in uw tuin

Herplanten van grove dennen is belangrijk voor het aangezicht van de wijk.Veel grove dennen in de wijk Berg en Bos zijn nu zo oud dat de kwaliteit van de bomen minder wordt. Regelmatig worden er kapve... lees meer..

Bewoners

Wonen werken

Onlangs vond een informele uitwisseling van informatie plaats tussen de wijkraden van Stadsdeel Noordwest en leden van het college en hoofden van afdelingen van de gemeente Apeldoorn. Het motto van... lees meer..

Veiligheid

Veiligheid in de wijk

Laat gratis uw huis toetsen op inbraakveiligheid en doe mee met de wijksurveillance door Vigilat! Na de ledenvergadering van onze wijkvereniging woensdag 6 april 2013 werd aandacht geschonken aan de ... lees meer..

Welzijn

Boskaboutertje voor en door wijkbewoners

Door wijkbewoners opgericht voor kinderen in en rond de wijk Berg en Bos.Een klein stukje achtergrond: 't Boskaboutertje is opgericht door een drietal buurtbewoners (Robin van der Lande, Charles Nijen... lees meer..

Website

De website vernieuwd

Deze website van de wijkvereniging wordt volledig vernieuwd. Er wordt daarvoor gewerkt aan een nieuwe versie, waarbij straks ook mogelijkheden komen voor bijvoorbeeld interactie tussen de wijkbewoners... lees meer..

Wijkvereniging

Lid worden van de wijkvereniging

De wijkvereniging Berg en Bos bestaat al meer dan 30 jaar en is een gezonde belangenvereniging voor alle bewoners van de wijk Berg en Bos in Apeldoorn.Leden betalen thans een contributie van € 20,00 p... lees meer..

In het bos

Samen werken aan een prachtige schone wijk

Samen werken aan een prachtige schone wijkEen buurt, een wijk of een dorpskern staat nooit stil. Ze veranderen, bewoners gaan trouwen, krijgen kinderen, gaan verhuizen. Al deze mensen hebben verschill... lees meer..

Leefbaarheid

ABC van de wijk

Hier treft u, wat met een mooi woord, "het ABC van de wijk" wordt genoemd. Afspraken in de wijk, die gelden voor alle bewoners van de wijk om de leefbaarheid te vergroten. A - B - C D lees meer..

Website

Website gebruik

Uw wijkvereniging vindt het haar taak U te informeren over ontwikkelingen in of in de buurt van Uw wijk. Bijvoorbeeld over voortgang van bestemmingsplannen, verkeer en parkeerverordening, ontwikkelin... lees meer..

Stadsdeelplannen

Stadsdeel Noordwest

Onze wijk Berg en Bos maakt deel uit van het stadsdeel Noordwest van de gemeente Apeldoorn. Met een op het gebied afgestemd beleid wil de gemeente dicht bij haar burgers zaken regelen. Dat gebeurt met... lees meer..

Organisatie

Werkgebied

Het werkgebied van de wijkvereniging Berg en Bos omvat de woonwijk Berg en Bos en alle bosgebieden ten zuiden en westen daarvan. In het werkgebied bevinden zich de het Kristalbad, de Midgetgolf, de AG... lees meer..

Algemeen

Rond de wijk

Toerisme en recreatie vormt in Apeldoorn bijna per traditie een sterke economische sector. De Veluwe neemt bijvoorbeeld al lange jaren een toppositie in als populaire Nederlandse vakantiebestemming. ... lees meer..

Algemeen

Fietsroute Planner

Sinds 2008 kunnen fietsers de digitale fietsrouteplanner van Gelderland raadplegen. De Fietsersbond heeft in opdracht van de provincie de meest complete fietskaart ooit gemaakt. Bij elke geplande rou... lees meer..

Algemeen

Apenheul in Peru

Apenheuls natuurgebied in Peru officieel erkendApenheul heeft een grote prestatie geleverd in Noordoost-Peru. Samen met de lokale bevolking heeft het dierenpark via zijn eigen natuurbehoudfonds (ANF) ... lees meer..

Natuur in de woonomgeving

Wat leeft er in ons bos?

In kader van procedures ter voorbereiding van de vernieuwing van het Park Berg en Bos is voor dat gebied een inventarisatie gemaakt van alle levende flora en fauna. De resultaten daarvan geven een ver... lees meer..

Natuur in de woonomgeving

Het vliegend hert

Het vliegend hert, inheems in onze wijk, is een van de spectaculairste en grootste insecten in Europa. Het vliegend hert (Lucanus cervus) is een kever die in Nederland en België inheems is maar zeldz... lees meer..

In het bos

Uw tuin als onderdeel van Uw bos

Wonen in het bos is ook meewerken aan een plezierige natuurlijke omgeving. Een buurtbewoner wijst ons op goede suggesties om daar zelf iets aan te doen. Voor U zelf, voor Uw buren en voor alle planten... lees meer..

Bewoners

Brede steun voor andere rioolheffing !!

Brede steun voor andere rioolheffing !! 2012 Bij de inleiding van voorzitter Cees Kielstra tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de wijkvereniging op 3 april 2012 verwees hij naar recente uitlat... lees meer..

Duurzaam

Dweilen met de kraan open heeft geen zin!

Dweilen met de kraan open heeft geen zin!Dat is de titel die wij meegegeven hebben aan een duurzaamheid project voor onze wijk. Bijna dagelijks worden wij allen geïnformeerd over het nut van energiebe... lees meer..

In het bos

Ruwe berm heeft een doel in villawijk

De wijk Berg en Bos wordt getypeerd door laanstructuren waar vooral veel eiken en beuken voor zijn gebruikt. In de wijk staan er zo'n 2500 in laanstructuren langs de wegen. Ruim 200 van die bomen heef... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 51